Butiken

NF Racing AB bygger vidare!

Nu är det äntligen dags för oss att börja med vårt första bygge! Vi har funderat på det här ett tag vilken modell vi skulle satsa på. Att det skulle bli en Pierobon var ju självklart i och med att vi är återförsäljare för dem, men vilken modell var ju frågan! Grundaren och förre ägaren av NF Racing, Mikkel Torp, byggde en Pierobon FO42 och då kändes det som en självklarhet att bygga på nästkommande modell i Pierobon-familjen. Vi ska alltså bygga en Pierobon X60R!

Den modellen bygger, likt Pierobon FO42, på en Ducati 2-ventils motor och i det här fallet har vi valt en Ducati 1100 DS motor. Just nu är motorn hos Desmolab i Norge. Patrik Holmberg, ägaren av Desmolab, ska göra en översyn av motorn och även förfina motorn med lite ”godsaker”. Vi är ute efter en motor med god körbarhet och som inte är för hårt trimmad, så servisintervallerna blir överdrivna. Det Desmolab kommer att göra är att balansera veven och sätta i ett par högkompskolvar från Pistal Racing, samt sätta i en lite vassare kam från Kämna. De ska även uppgradera växellådan till en mer tätstegad variant från en Ducati 999. 

Vi kommer även komplettera bygget med en slirkoppling och eftersom som vi själva är återförsäljare Adige så kommer vi sätta i en APTC DU-120. Vilket är en välbeprövad och erkänd bra slirkoppling som många Duccatister kör med på landsväg och bana.

Följ oss på Facebook och Instagram för fler bilder och mer information!

Vi ser fram emot att få dela vårt projekt med er och kommer att uppdatera bloggen under byggets gång!

Ha det gott/ Peter & Tommy